Skoči na vsebino

HERA 3 NOVICE

 

15. 09. 2016

 

HERA - Humanities in the European Research Area

 

Spletna stran: 

http://www.heranet.info

 

Razpis:

zaključen

 

Tematika:

Humanistika

 

Vsebina:

Naslov tretjega HERA razpisa je bil:

  • "Uses of the Past"

Na razpis je prispelo 604 prijav projektov. 18 projektov je bilo na koncu izbranih za financiranje. Od tega en projekt s slovenskim partnerjem.

  • Transfer of Cultural Objects in the Alpe Adria Region in the 20th Century; slovenski partner: Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Partnerji na projektu so:


- Zentralinstitut für Kunstgeschichte, München, Nemčija (koordinator projekta)

- Croatian Academy of Sciences and Arts, Strossmayer Gallery of Old Masters, Zagreb, Hrvaška

- University of Udine, Department of History and Conservation of Cultural Heritage, Udine, Italija

- ZRC-SAZU, Inštitut Franceta Steleta, Ljubljana, Slovenija

 

Slovenski partner ZRC-SAZU bo v obdobju 2016-2018 upravičen do 204.600EUR, ki bodo namenjeni izvajanju mednarodnega projekta.

 

 

21. 01. 2015

 

V okviru evropske iniciative HERA (Humanities in European Research Area) je odprta prva faza mednarodnega razpisa, ki je namenjen financiranju znanstveno-raziskovalnih projektov s področja humanistike. Naslov tretjega HERA razpisa je:

  • "Uses of the Past"

Pri skupnem mednarodnem razpisu bodo poleg slovenskih raziskovalcev sodelovali še raziskovalci iz: Avstrije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Hrvaške, Islandije, Irske, Italije, Latvije, Litve, Luksemburga, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske, Švedske, Švice in Velike Britanije.

 

Predlogi projektov zahtevajo sodelovanje najmanj štirih partnerjev iz štirih različnih držav. Slovenske raziskovalke in raziskovalci bodo lahko sodelovali kot nosilci predloga projekta (PL - odgovorni za pripravo vloge) ali kot partner pri posameznem predlogu projekta (PI). Skupni znesek HERA razpisa znaša 20 M€. Skupna vrednost posameznega projekta pa ne bo smela presegati vrednosti 1,2 M€ za obdobje trajanje projekta, ki znaša največ 36 mesecev (3 leta).


Za vodje slovenskega dela projekta se lahko prijavijo vsi slovenski raziskovalci, ki so dosegli najmanj naziv doktor znanosti, so vpisani v bazi slovenskih raziskovalcev (SICRIS) in so zaposleni pri instituciji, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne dejavnosti. Vodje slovenskega dela projekta morajo izkazovati tudi ustrezno znanstveno odličnost, ki velja za vodje raziskovalnih projektov in sicer A1+A2+A3≥1 (COBISS). 

 

Več informacij o mednarodnem razpisu HERA je na voljo na HERA spletni strani.

Prva faza razpisa je odprta do četrtka, 09. 04. 2015 do 19.00 ure. Vloge se oddajajo v elektronski formi preko spletne strani HERA (spletna povezava bo na voljo kmalu!). Svetujemo vam, da pred uradnim zaključkom prve faze razpisa kontaktirate nacionalno kontaktno osebo na MIZŠ, da skupaj preverite upravičenost za sodelovanje na projektu.

 

Spletna stran namenjena iskanju partnerjev v okviru razpisa HERA: https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?A0=HERA-USESOFTHEPAST  

 

Kontaktna oseba HERA

dr. Davor Kozmus
davor.kozmus(at)gov.si

tel. 01 478 4693