Skoči na vsebino

ERACVD

ERA-CVD: ERA-NET Cofund on Cardiovascular Diseases
 
Spletna stran:
http://www.era-cvd.eu/
 
Tematika:
Zdravje
 
Vsebina:
Cilj ERA-NET-a ERA-CVD je združiti najpomembnejša ministrstva in agencije, ki financirajo raziskovalno in inovativno dejavnost v Evropi, v podporo transnacionalnim raziskavam na področju bolezni srca in ožilja. Poleg izvajanja transnacionalnih razpisov, ERA-CVD izvaja tudi številne druge aktivnosti, kot je uporaba in posodobitev baze CardioScape, osveščanje o področju srčno-žilnih bolezni, obveščanje o rezultatih izbranih in financiranih transnacionalnih projektov, priredba simpozija v Sloveniji med leti 2018-2019, kjer bodo predstavljeni projekti izbrani na prvem transnacionalnem razpisu in drugo.
 
Konzorcij združuje 23 partnerjev iz 18 držav oz. regij iz Evrope. Projekt se je začel 1. oktobra 2015 in bo trajal vse do 30. septembra 2020.
 
Novice o projektu:
http://www.era-cvd.eu/anmeldung.php 
 
Spletna stran namenjena iskanju partnerjev v okviru razpisov ERA-CVD:
http://partnering.pt-dlr.de/ERA-CVD
 
Pretekli razpisi:
V okviru prvega ERA-CVD transnacionalnega razpisa (JTC 2016), »Transnational Research Projects on Cardiovascular Diseases«, je MIZŠ razpisal sredstva za izvedbo slovenskega dela, v višini največ do 210.000,00 evrov. Med 14 izbranimi projektnimi predlogi je bil tudi »ACM-HF: Cardiomyocyte - non myocyte interplay as a novel platform for mechanistic insights and therapeutic approaches in ACM heart failure«, kjer sodeluje slovenski partner Univerzitetni klinični center Ljubljana. Višina slovenskega dela v okviru izbranega konzorcijskega projekta znaša 69.300,00 evrov.

V letu 2017 je bil izveden drugi ERA-CVD transnacionalni razpis, v katerem MIZŠ ni sodeloval.

Prihodnji razpisi:
Med leti 2018-2019 bo predvidoma izveden še tretji transnacionalni razpis.

Kontaktna oseba:
dr. Eva Batista
eva.batista(at)gov.si
tel. 01 478 4754