Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

JAVNI RAZPIS EQUIP "SUSTAINABILITY, EQUITY, WELLBEING AND CULTURAL CONNECTIONS"

 

 

06.09.2017

 

EqUIP - EU-India Social Sciences and Humanities Platform

 

Spletna stran:

http://equipproject.eu/equip-call-for-collaborative-research-on-sustainability-equity-wellbeing-and-cultural-connections/

 

Status razpisa:

zaključen

 

Znanstvena disciplina:

družboslovje in humanistika

 

Vsebina:

V okviru evropske iniciative EqUIP (EU-India Social Sciences and Humanities Platform) je odprt pilotni mednarodni razpis, ki je namenjen financiranju znanstveno-raziskovalnih projektov s področja družboslovja in humanistike. Naslov razpisa je:

  • Sustainability, Equity, Wellbeing and Cultural Connections

Pri skupnem mednarodnem razpisu bodo poleg slovenskih raziskovalcev sodelovali še raziskovalci iz naslednjih držav: Indije, Finske, Francije, Norveške, Poljske, Švice in Velike Britanije.

 

Predlogi projektov zahtevajo sodelovanje najmanj treh partnerjev iz treh različnih držav. Slovenske raziskovalke in raziskovalci bodo lahko sodelovali kot nosilci predloga projekta (koordinator) ali kot partner pri posameznem predlogu projekta. Skupni znesek EqUIP razpisa znaša 5.5 M€. Predlogi projekta se bodo financirali za obdobje največ 36 mesecev. Izbrani projekti se bodo predvidoma začeli izvajati v letu 2019.

 

Slovenski udeleženci lahko načrtujejo največ 100.000 EUR za obdobje, ki ni daljše od 36 mesecev.

 

Za vodje slovenskega dela projekta se lahko prijavijo vsi slovenski raziskovalci, ki so dosegli najmanj naziv doktor znanosti, so vpisani v bazi slovenskih raziskovalcev (SICRIS) in so zaposleni pri instituciji, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne dejavnosti. Vodje slovenskega dela projekta morajo izkazovati tudi ustrezno znanstveno odličnost, ki velja za vodje raziskovalnih projektov po metodologiji ARRS

 

Več informacij o mednarodnem razpisu EqUIP je na voljo na EqUIP spletni strani.

Razpis je enofazen in je odprt do četrtka, 30. 11. 2017 do 17.00 ure (CET) oz. 16.00 (UK). Vloge se oddajajo v elektronski formi preko spletne strani EqUIP https://je-s.rcuk.ac.uk/. Za oddajo predloga projekta je odgovoren koordinator predloga.

 

Slovenski prijavitelji morajo pred uradno oddajo predloga projekta, najkasneje do petka, 24. 11. 2017 (do 14.00 ure), na MIZŠ poslati naslednjo dokumentacijo:

Vse tri zgoraj navedene obrazce pošljite po elektronski pošti davor.kozmus(at)gov.si in na fizični naslov MIZŠ:

 

Ministrstvo za ozobraževanje, znanost in šport

Davor Kozmus - EqUIP

Masarykova 16

1000 Ljubljana

 

MIZŠ bo vašo dokumentacijo pregledalo, vas pred uradno oddajo opozorilo na morebitne nepravilnosti in potrdilo vašo upravičenost za sodelovanje pri EqUIP razpisu.

 

Koristni napotki za razvrščanje stroškov iz nacionalnega obrazca v Finančni načrt EqUIP - Annex 2.

 

Spletna stran namenjena iskanju partnerjev v okviru projekta EqUIP:

https://ncn.gov.pl/partners/equip/

 

 

Kontaktna oseba:

dr. Davor Kozmus

davor.kozmus(at)gov.si

tel.: +386 1 478 4693