Skoči na vsebino

EQUIP

 

 

26.10.2018

 

EqUIP - EU-India Social Sciences and Humanities Platform

 

Spletna stran:

http://equipproject.eu/equip-call-for-collaborative-research-on-sustainability-equity-wellbeing-and-cultural-connections/

 

Status razpisa:

zaključen

 

Znanstvena disciplina:

družboslovje in humanistika

 

O razpisu EqUIP:

V okviru evropske iniciative EqUIP (EU-India Social Sciences and Humanities Platform) se je zaključil prvi pilotni mednarodni razpis, ki je bil namenjen financiranju znanstveno-raziskovalnih projektov s področja družboslovja in humanistike. Naslov razpisa je bil:

  • Sustainability, Equity, Wellbeing and Cultural Connections

Pri skupnem mednarodnem razpisu so poleg slovenskih raziskovalcev sodelovali še raziskovalci iz naslednjih držav: Indije, Finske, Francije, Norveške, Poljske, Švice in Velike Britanije.

 

Rezultati razpisa:

Ministrstvo je v okviru predvidenih nacionalnih sredstev za javni mednarodni razpis EqUIP »Sustainability, Equity, Wellbeing and Cultural Connections« razpisalo sredstva za izvedbo slovenskega dela, v višini največ do 200.000,00 EUR sredstev. Na podlagi izbornega postopka na mednarodni ravni je mednarodni odbor razpisa v financiranje predlagal 6 projektov, med njimi tudi dva projekta s slovenskimi partnerji:

  • »Coastal transformations and fisher wellbeing - synthesized perspectives from India and Europe«. V konzorciju kot slovenski partner nastopa Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC-SAZU). Višina slovenskega dela v okviru izbranega konzorcijskega projekta znaša 99.973,74 EUR.
  • »FilmInd - The Indian film industry as a driver of new socio-economic connections between India and Europe«. V konzorciju kot slovenski partner nastopa Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC-SAZU). Višina slovenskega dela v okviru izbranega konzorcijskega projekta znaša 99.973,74 EUR.


Za financiranje izvajanja med leti 2019-2022 se odobri naslednja projekta:

 

Naziv prijavitelja

Akronim projekta

Naslov projekta

Vrednost projekta (EUR)

 

ZRC-SAZU

 

dr. Nataša Rogelja

 

FISHERCOAST

 

Coastal transformations and fisher wellbeing - synthesized perspectives from India and Europe

 

99.973,74 EUR

 

ZRC-SAZU

 

dr. Jani Kozina

 

FilmInd

 

 

The Indian film industry as a driver of new socio-economic connections between India and Europe

 

99.973,74 EUR

 

Kontaktna oseba:

dr. Davor Kozmus

davor.kozmus(at)gov.si

tel.: +386 1 478 4693

 

Arhiv:

Javni razpis EqUIP "Sustainability, Equity, Wellbeing and Cultural Connections"

Novice - EqUIP 2016