Skoči na vsebino

CIP

Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost (CIP), ki je v prvi vrsti usmerjen v mala in srednje velika podjetja (MSP), podpira inovacijske dejavnosti (vključno z ekološkimi inovacijami), zagotavlja boljši dostop do finančnih sredstev, v regijah pa nudi podporne storitve za podjetja. Program CIP je potekal od leta 2007 do 2013, njegov celotni proračun pa znaša 3621 milijonov evrov.

 

Program CIP vsebuje tri operativne programe. Vsak izmed programov ima svoje posebne cilje, katerih namen je prispevati h konkurenčnosti podjetij in njihovi zmogljivosti na njihovih področjih, kot sta IKT ali trajnostna energija:

  • Program za podjetništvo in inovativnost (EIP)
  • Podporni program za politiko informacijskih in komunikacijskih tehnologij (ICT-PSP)
  • Program "Inteligentna energija - Evropa" (IEE)

V okviru razpisa CIP (Competitiveness and Innovation Framework Programme), ki ga je leta 2013 objavil Generalni direktorat Evropske komisije za notranji trg, industrijo, podjetništvo in MSP (DG GROW) je bil izmed več kot 100 prijavljenih projektov izbran projekt Poly4EmI (Polymers for Emerging Industries - Platforma za nastajajoča podjetja znotraj grozda polimerne industrije), katerega koordinator je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

 

 

 

 

 

Poly4EmI

 


Platforma za nastajajoča podjetja znotraj grozda polimerne industrije