Skoči na vsebino

DOGODEK SINERGIJE: TRAJNOSTNA RAST NA MORSKEM IN POMORSKEM SEKTORJU V SLOVENIJI IN SEVERNEM JADRANU - SREČANJE BLUEMED NA MIKRO-REGIONALNEM NIVOJU

english

version

 

 

21. in 22. marec 2017, Piran

 

Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport (MIZŠ),  Morska biološka postaja Piran Nacionalnega inštituta za Biologijo (NIB MBP), Generalni direktorat Evropske Komisije Skupnega raziskovalnega središča (DG JRC), European Academies' Science Advisory Council (EASAC), Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) v okviru Bluemed iniciative organizirajo in dogodek, ki je namenjen vzpostavljanju sinergij med različnimi evropskimi, regionalnimi in nacionalnimi politikami in instrumenti na področju morja in obalnega prostora. Na dogodku bopredstavljeno tudi JRC-EASAC poročilo »Marine sustainability in an age of changing oceans and seas«.

 

Dogodek je namenjen povezovanju deležnikov za spodbujanje sinergij za trajnostni razvoj ter modro rast morskega in obalnega dela mikroregionalnega področja Severnega Jadrana.


Prvi dan bo namenjen predstavitvi evropskih, regionalnih in nacionalnih strategij, direktiv in instrumentov za to področje ter razpravi udeležencev o izzivih in aktivnostih za skupno planiranje in izvajanje nacionalnih in mikroregionalnih prioritet.


Dopoldne drugega dne bo namenjeno predstavitvi možnih sinergij med različnimi instrumenti ter predstavitvi JRC-EASAC poročila »Marine sustainability in an age of changing oceans and seas« in izkušenj DG JRC pri iskanju sinergij med različnimi politikami in instrumenti na morju in obalnem pasu.


Popoldne drugega dne pa bo namenjeno srečanju nacionalnih deležnikov za vzpostavitev sodelovanja na prioritetnih področjih v okviru štirih nacionalnih in mediteranskih Bluemed platform:
1.    Znanje: »Knowledge of Mediterranean sea dynamics and ecosystems«,
2.    Gospodarstvo: »Economic sectors of blue growth economy in the Mediterranean«,
3.    Tehnologije: »Enabling technologies for blue growth in the Mediterranean«,
4.    Politike: »Science to policy for blue growth«.

 

 

Podrobnejše informacije:

Prezentacije (pdf):

 

Dan 1: 21.03.2017

Dan 2: 22.03.2017 (dopoldan - JRC)

Dan 2: 22.03.2017 (popoldan - nacionalni dogodek)

Poročilo o dogodko - slovensko (pdf)

Poročilo o dogodku - English (pdf)