Skoči na vsebino

DELAVNICA V OKVIRU PROJEKTA POLY4EMI

V ponedeljek, 22. septembra 2014, je v prostorih ministrstva potekala delavnica v okviru projekta Poly4EmI (Biopolymers for Emerging Industries), katere namen je bil izmenjava mnenj in razprava s predstavniki izbranih regij (Bavarska iz Nemčije, Flandrija iz Belgije ter Saška-Anhalt iz Nemčije). Delavnice so se poleg predstavnikov izbranih regij in projektnih partnerjev udeležili tudi kolegi iz agencije SPIRIT.

Na podlagi rezultatov stresnih testov (opravljenih prek intervjujev s predstavniki izbranih regij) so sodelujoči izmenjali dobre, kakor tudi manj dobre prakse in pristope pri pripravi regionalnih oz. nacionalnih strategij ter sodelovanj na področju polimerne oz. biopolimerne industrije. Rezultat delavnice so priporočila za projekt Poly4EmI pri nadaljnjem delu in pri pripravi strategije za biopolimerno industrijo.

Projekt Poly4EmI je eden izmed šestih izbranih projektov s strani Evropske komisije (GD za podjetništvo in industrijo – DG ENTR) v okviru razpisa »Clusters and Entrepreneurship in Support of Emerging Industries« Okvirnega programa za konkurenčnost in inovativnost (Competitiveness and Innovation Framework Programme - CIP). Ministrstvo kot koordinator in prijavitelj v projektu sodeluje s štirimi partnerji:

  • Avtomobilski grozd Slovenije (ACS),
  • Center odličnosti Polimat,
  • Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in
  • avstrijski partner PCCL (Polymer Competence Center Leoben).

Pripravil:

Luka Živić

luka.zivic(at)gov.si