Skoči na vsebino

"LET THERE BE LIGHT"!

 


Veliko gradbišče v Provansi, kjer dobiva poskusni reaktor ITER vse bolj prepoznavno obliko, je odličen prikaz sodelovanja držav v skrbi za boljšo prihodnost sveta.  V napredovanje projekta izgradnje velikega poskusnega reaktorja ITER,  so uprte oči po vsem svetu. Pri razvoju fuzijske energije sodelujejo tudi slovenski raziskovalci v okviru Slovenske fuzijske asociacije (SFA) s sedežem na Institutu »Jožef Stefan«.

 

 

 

O fuziji, energiji prihodnosti, in gradnji fuzijskega reaktorja ITER v Provansi je bil pred kratkim posnet odličen dokumentaren film »Let there be light«, režiserja Mile Aung-Thwina. Film premierno prikazujejo po filmskih festivalih po celem svetu in odzivi nanj so zelo dobri.  Zato smo se odločili, da ga v času meseca znanosti javno predvajamo tudi pri nas.

 

 

 

Na ogled dokumentarnega filma Let there be light! v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan« vas vabimo 8. decembra ob 13h. Po ogledu (80 min) bo kratek pogovor o napredku razvoja fuzijskih elektrarn in trenutnem stanju gradnje reaktorja ITER, tudi z neposrednim javljanjem od tam.

 

 

 

Število (brezplačnih) vstopnic je omejeno, zato priporočamo, da si jo čimprej zagotovite vstopnico na Eventbrite ali pa zanjo zaprosite tomaz.skobe(at)ijs.si.

 

 

 

Kontaktna oseba: dr. Saša Novak