Skoči na vsebino

INFORMATIVNI DAN CERN

Informativni dan Evropske organizacije za jedrske raziskave (CERN) – Priložnost za gospodarstvo

7. november 2017, GZS

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije organizira prvi informativni dan namenjen predstavitvi možnosti sodelovanja industrije z Evropsko organizacijo za jedrske raziskave - CERN in priložnosti, ki jih slovensko gospodarstvo dobiva s tem, ko smo postali pridruženi člani CERN.

 

Slovenija je 16. decembra 2016 sklenila Sporazum med Republiko Slovenijo in CERN o podelitvi statusa pridružene članice kot predhodne faze članstva, ki je začel veljati v juliju 2017.Pridruženo članstvo in posledično polnopravno članstvo v tej organizaciji Republiki Sloveniji prinaša številne koristi, med drugim razširitev in poglobitev sodelovanja slovenskih raziskovalcev v projektih CERN, oblikovanje vrhunske mreže slovenskega znanja na področju fizike delcev, možnost sodelovanja v izobraževalnih programih ter možnost pospešenega razvoja in dostopa do novih svetovnih trgov slovenskim partnerjem, predvsem visokotehnološkim podjetjem.

 

Z dogodkom, ki bo 7. 11. 2017 na GZS v Ljubljani bomo skupaj s strokovnjaki iz CERNa predstavili delovanje CERN in možnosti, ki jih ponuja sodelovanje s to organizacijo za krepitev znanstvenega in tehničnega sodelovanja pri raziskovalnih projektih CERN kot tudi pri aktivnem poslovnem in razvojnem sodelovanju slovenskega gospodarstva s CERN. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

 

Udeležba: brezplačen dogodek je prvenstveno namenjen podjetjem dobrodošli pa ste tudi raziskovalci in raziskovalke in predstavniki organizacij, ki s podjetji sodelujejo pri razvoju in prodaji produktov na tujih trgih.

Predstavitve z dogodka:

 

Več informacij o CERN-u na spletni strani:

Splošno o CERN: http://home.cern/

Letno poročilo o prenosu znanja : https://kt.cern/about-us/annual-report

https://e-publishing.cern.ch/index.php/Annual_Report/issue/view/34 - letno poročilo CERN 2016

Kako poslovati s CERN: http://procurement.web.cern.ch/en/doing-business-with-cern

 

Kontaktne osebe:

MIZŠ: mag. Tea Glažar, svetovalka ministrice za medarodno sodelovanje in EU zadeve v kabinetu ministrice MIZŠ, tea.glazar@gov.si

GZS: Matej Švarc, samostojni svetovalec, ZIT, GZS, matej.svarc@gzs.si