Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MESEC ZNANOSTI

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport se je v letu 2016 odločilo, da bo v jesenskih mesecih pripravljalo niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja in jih združilo pod dežnik MESEC ZNANOSTI. V preteklih dveh letih so se dogodki raztezali od oktobra do decembra. S prikazanimi vsebinami želimo opozoriti na pomen raziskovanja ter na njegove učinke za celotno družbo, hkrati pa nasloviti deležnike, da predstavijo svoja dognanja in uspehe na raziskovalno-razvojnem področju.

 

 

 

Vsako leto osrednja dogodka predstavljata podelitev Zoisove nagrade in priznanja, priznanja ambasador znanosti Republike Slovenije in Puhova priznanja, nagrad za izjemne dosežke na področju znanstvenoraziskovalne in razvojne dejavnosti ter vsakoletni informativni dan za evropski okvirni program za raziskave in inovacije - Obzorje 2020.