Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

EVŠ VIP

Razvoj eVŠ-VIP - podpora visokošolskemu izbirnemu postopku

 

V okviru eVŠ se pripravlja nadgradnja z modulom za visokošolski izbirni postopek (eVŠ-VIP), ki bo pokrival izbirni postopek na javnih in zasebnih visokošolskih zavodih. Ločimo dva postopka:

  1. Izbirni postopek, ki poteka preko Visokošolskih prijavno-informacijskih službv prvem in drugem prijavnem roku na razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih visokošolskih zavodih in koncesioniranih študijskih programih
  2. Univerzalni izbirni postopek - to je obdelava prijav za vpis na študijske programe druge in tretje stopnje ter na prvo stopnjo na nekoncesionirane študijske programe zasebnih visokošolskih zavodov ter prijavne roke, ki ne potekajo preko visokošolske prijavno-infromacijske službe.

Z obema postopkoma je povezan tudi postopek priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji.   

 

Procesogrami so narejeni v ARIS Express 2.4b (uporabljena literatura)

 

 

Gradiva za izbirni postopek preko vpis

30. 11. 2016

Objavljamo delovno verzijo ažuriranega procesograma visokošolskega izbirnega postopka, ki poteka preko Visokošolskih prijavno-informacijskih služb v prvem in drugem prijavnem roku:

  • Procesogram (pdf)
  • Procesogram za nadaljnjo obdelavo (adf)

 

Arhiv gradiva 

 

 

Gradiva za univerzalni postopek

30. 11. 2016

V pripravi je nova verzija procesograma, ki bo vključevala tudi povezave na postopek priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na VŠZ v RS.

 

28. 5. 2014

Procesogram univerzalnega visokošolskega izbirnega postopka:

  • Procesogram (pdf)
  • Besedilni opis (pdf)
  • Procesogram za nadaljnjo obdelavo (adf)

Arhiv gradiva

 

 

 

GRADIVO ZA POSTOPEK PRIZNAVANJA IZOBRAŽEVANJA ZA NAMEN NADALJEVANJA IZOBRAŽEVANJA NA VŠZ V RS

 

24. 3. 2017

Objavljamo procesogram z besedilnim opisom postopka Priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji:

  • Procesogram (pdf)
  • Besedilni opis procesa (pdf)
  • Procesogram za nadaljnjo obdelavo (adf)

Procesogram je usklajen s prijavno-izbirnim postopkom za študijsko leto 2017/18.

Kot zanimivost: Na razpisih za vpis za študijsko leto 2016/17 je bilo v eVŠ izpolnjenih 12,5 % prijav s tujo izobrazbo (od 37.469 prijav).