Skoči na vsebino

NORDIJSKI CENTER PLANICA

Center za smučarske skoke in polete             Center za smučarske teke

Vrednost investicije brez DDV je                           Vrednost investicije brez DDV je 

24.300.611 EUR                                                      15.763.804 EUR

 

  

Foto: Zavod za šport RS Planica                           Foto: Blaž Oman

 

 

Nordijski center Planica z obnovo obstoječih in izgradnjo novih objektov športne infrastrukture razširja ponudbo celotne Zgornjesavske doline in na ta način zagotavlja ohranjanje tradicije smučarskih skokov in poletov v dolini pod Poncami ter zagotavlja kvalitetno ponudbo športnih storitev poleti in pozimi.


Center za smučarske skoke in polete zajema 7 novih skakalnic: otroške HS15, HS30, HS45, mladinski HS65, HS85 in olimpijski HS100 in HS 135 (Bloudkova velikanka), popolnoma je prenovljena letalnica bratov Gorišek, servisni objekt ter vse spremljajoče objekte ob skakalnicah in potrebno infrastrukturo za obratovanje v vseh letnih časih.


Tekaške proge so zaščitni znak vsakega nordijskega centra in bazična športna ponudba, ki jo izkoriščajo športniki vseh ravni, rekreativci ali pa tisti, ki se smučarskega teka želijo le naučiti. Z novo infrastrukturo so zagotovljeni vsi pogoji tudi za organizacijo športnih prireditev na najvišjih ravneh, saj so proge skladne z FIS standardi in IWO pravili. V letnem času je tekačem na voljo krajša rolkarska proga ter zasnežena tekaška proga v osrednjem objektu. Osrednji objekt daje možnosti za popolnoma novo ponudbo v Planici tako za športnike kot tudi za naključne obiskovalce. V prezentacijskem centru se obiskovalci lahko seznanijo z dediščino Planice, smučarskih skokov in letenja na smučeh.


Posebna atrakcija v Nordijskem centru Planica pa sta jeklenica z vrha letalnice in vetrovnik. Na voljo sta ne le športnikom, ampak tudi drugim obiskovalcem, ki se lahko na varen način približajo občutkom, ki jih skakalec doživi pri letenju na smučeh.


 

  

Foto:Zavod za šport RS Planica


Slavnostno odprtje Nordijskega centra Planica</link> je bilo v petek, 11. decembra 2015. <img src="fileadmin/_migrated/RTE/RTEmagicC_NC_PLANICA_4_400_223_01.jpg.jpg" data-htmlarea-file-uid="1451" data-htmlarea-file-table="sys_file" width="400" height="223" alt="" /> Foto: Blaž Oman Operacija izgradnje Nordijskega centra Planica je bila sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.